С какво ще запомним този ден?  Изпращането на военна помощ за

...
С какво ще запомним този ден? 
Изпращането на военна помощ за
Коментари Харесай

Експерти: По темата оръжие за Украйна България да запази неутралитет

С какво ще запомним този ден? 

Изпращането на военна помощ за Украйна би поляризирало още повече българското общество. България би трябвало да резервира неутралитет - още от мненията политолога и социолог проф. Михаил Мирчев и на специалиста по интернационална сигурност Искрен Иванов ще чуете в Podcast новините.

И още от тематиките, които ще чуете:

Държавният глава Румен Радев кани на следващия ден първата политическа мощ - ГЕРБ-СДС, в президентството за съвещания за сформиране на кабинет. Това разгласи самият той пред публицисти преди присъединяване си в конференция, отдадена на 30 година от присъединението на страната ни към Европейската спогодба за правата на индивида. Радев обаче няма да бърза с връчването на мандатите, с цел да има време Народното събрание да гласоподава бюджета за следващата година и законите, с които е обвързано приемането на европари по Плана за възобновяване. От ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Български напредък " приветстваха решението на президента да не бърза с мандатите.

Апелативният съд в София осъди на 6 г.и половина затвор Йоан Матев за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Първата правосъдна инстанция беше оправдала Матев с претекст, че няма нито директни, нито косвени доказателства, че точно той е държал ножа, с който е погубен Георги, въпреки Матев да бе разпознат на записи, че сега на закононарушението е бил в Борисовата градина. След обрата по делото той ще би трябвало да заплати на фамилията на жертвата общо 300 000 лв..

Григор Димитров реализира първата си победа в АТР тура от съвсем два месеца насам, съобщи " Корнер ". Българинът започва сполучливо шампионата от категория АТР 500 във Виена, където в първия кръг победи бразилеца Тиаго Монтейро с 6:3, 6:4. Успехът лиши единствено 75 минути за Гришо, който реализира първа победа в австрийската столица от две години насам. Победата също така бе първа за него от 30 август, когато преодоля първия кръг на US Open, само че по-късно влезе в серия от слаби представяния и разочарования. Днес обаче Григор сподели неизменност в играта си и убеденост против международния №66-и при първата среща посред им. Българинът не позволи съществени съмнения, не даде на съперника си късмет за пробив, като изцяло справедливо продължи към втория кръг, където към този момент го чака надалеч по-тежък мач против третия подложен в схемата и №8 в света - Андрей Рубльов.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?  

Тази вечер пред българска аудитория излизат музикантите от алтернатив метъл групата " Годсмак ". Подробностите чуйте в Podcast новините.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР